Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

VALOAREA EXAMENELOR DE LABORATOR ÎN LEUCEMIILE ACUTE LIMBOBLASTICE LA COPIL

Stoc epuizat

Descriere

Lucrarea de fata abordeaza cea mai frecventa patologie din cadrul oncologiei pediatrice si in tara noastra, cu intentia de a oferi o monografie cat mai concisa si sistematica in ceea ce priveste leucemiile acute limfoblastice la copil.

Claudia DITA

Dr. Claudia Diță, absolventă a Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, este medic primar de laborator la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu“ și Laboratoarele Bioclinica.

A parcurs etape de perfecționare ca medic specialist medicină de laborator în cadrul Laboratoarelor Bioclinica, apoi cercetător științific 3 la Institutul de Virusologie St. S. Nicolau și apoi Director de laborator la Hipocrat 2000.

Anca COLITA

Prof. Dr. Anca Coliţă este medic primar Oncologie și Hematologie pediatrică și medic primar Pediatrie cu supraspecializare în oncologie și transplant medular. Din 2019 este manager al Institutului Clinic Fundeni, iar din 2022 este președinta Societății Române de Onco-Hematologie Pediatrică (SROHP).

A urmat Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila“, cu stagii de pregătire la Spitalul Hadassah (Israel), Spitalul Universitar Regensburg (Germania), Spitalul de pediatrie „Gianina Gaslini“ (Italia). Este cadru universitar al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ Bucureşti, medic primar pediatrie.

A obţinut titlul de Doctor în Ştiinţe Medicale în urma susţinerii publice a tezei „Tipul celular ca factor prognostic în leucemiile acute la copil“, Cond. Șt. Prof. Dr. Constantin Arion. A făcut parte din echipa condusă de Prof. Dr. Constantin Arion, care a realizat primele transplanturi de celule stem hematopoietice din Bucureşti.

Constantin Virgiliu ARION

Prof. Dr. Constantin Virgiliu Arion este șeful Clinicii de pediatrie Fundeni, medic primar pediatru specializare oncologie pediatrică, nefrologie pediatrică, în cadrul Institutul Clinic Fundeni.

Doctor în științe medicale, Profesor universitar al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila“ din București.

A înființat departamentul de transplant medular din cadrul Institutului Clinic Fundeni București. A realizat primul dublu transplant la pacient cu tumoră solidă din România și primul transplant alogen la un pacient cu afecțiune malignă.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.