Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

URGENTE IN PEDIATRIE. BOLI CRONICE IN PEDIATRIE - 2015

Număr pagini: 142 Format: 21 x 29 cm
Arhiva

Descriere

Mircea Victor NANULESCU

Mircea Victor NANULESCU (n. 14 august 1940). „O personalitate de excepţie a pediatriei româneşti, un Om şi un medic deosebit, dedicat profesiei şi pacienţilor săi“ (Sorin Man, Revista Română de Pediatrie nr.1/2020), unul dintre dascălii eminenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu“ din Cluj-Napoca. Motto-ul care i-a călăuzit întreaga activitate medicală a fost cel aparţinând profesorului Iuliu Haţieganu, întemeietorul şcolii medicale clujene: „Medicina este ştiinţă şi conştiinţă“.

Între 1991 şi 2005, a fost şeful Clinicii Pediatrie III Cluj-Napoca. În 1998, a înfiinţat Colegiul de Asistenţi Medicali din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu“ Cluj-Napoca, al cărui director a fost până în 2005.

A fost preşedintele Secției de Pneumologie Pediatrică a Societăţii Române de Pneumologie între anii 2003 şi 2010 și vicepreşedinte al Societăţii Române de Pediatrie, în perioada 2010 – 2014.

Prof. Dr. Mircea Victor Nanulescu a fost, alături de Prof. Dr. Eugen Pascal Ciofu şi Prof. Dr. Adrian Georgescu, unul dintre cofondatorii Conferinţei Naţionale de Pediatrie „Ghiduri şi protocoale în pediatrie“/„Urgenţe în pediatrie“/„Boli cronice în pediatrie“ (o vreme s-a optat pe alternanţa anuală a denumirii). A fost un adevărat vizionar, care a anticipat şi implementat în România medicina bazată pe dovezi, fiind fondatorul seriei de mare succes şi impact în evoluţia pediatriei româneşti „Protocoale de diagnostic şi tratament în pediatrie“, coordonând primele 4 ediţii ale ghidului: 2012, 2013, 2014 şi 2017.

Alături de Prof. Dr. Marin Burlea, a fost cofondator al „Şcolii de Vară de Pediatrie“. Sute de medici tineri, rezidenți sau tineri specialiști aflați la începutul carierei, au beneficiat de activitățile didactice și de abilitățile dobândite în cadrul atelierelor practice în cursul celor 14 ediţii pe care dânsul le-a coordonat alături de Prof. Dr. Marin Burlea.

Adrian GEORGESCU

Prof. Dr. Adrian Georgescu este membru titular al Academiei de Științe Medicale, specialitatea pediatrie, cadru didactic al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila“, din București.

A avut o prestigioasă activitate clinică, conducând Institutul Național pentru Sănătatea mamei și copilului „ALFRED D. RUSESCU“ – departamentul de pediatrie. 

Autor de publicistică medicală, îndrumător al multor generații de studenți și medici, prof. dr. Adrian Georgescu este un reper în medicina pediatrică românescă.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.