Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

URGENTE IN PEDIATRIE. BOLI CRONICE IN PEDIATRIE - 2010

Număr pagini: 140 Format: 21 x 30 cm
Arhiva

Descriere

Lucrarea „Urgente in pediatrie. Boli cronice in pediatrie", coordonata de Prof. Dr. Eugen Pascal Ciofu si Prof. Dr. Adrian Georgescu, raspunde necesitatilor practice ale medicilor pediatri, medicilor de familie precum si de alte specialitati, si acopera cele doua mari zone ale practicii, si anume urgente si boli cronice.


Temele puse in discutie in acest volum sunt de interes general, din diferite domenii ale pediatriei: „Bolile inflamatorii intestinale idiopatice la copii – evaluarea endoscopica”, „Probleme de diagnostic si tratament in displazia multichistica renala”, „Actualitati in evaluarea si terapia infectiilor bacteriene severe la copil”, „Tratamentul cetoacidozei diabetice – riscuri si erori de evitat”, „Sindroamele neurocutanate, boli cu afectare multiorganica”, „Actualitati in boala de reflux gastroesofagian, gastrita si ulcerul la copil”, „Actualitati in sindroamele de malabsorbtie” etc.

Eugen Pascal CIOFU

Eugen Pascal CIOFU (n. 13 noiembrie 1938). Medic primar pediatru, membru titular al ASM din anul 1996 şi secretar general al ASM în perioada 2008-2011. Decan al Facultăţii de Medicină din Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“, Bucureşti, în anii 1996-2004 şi prorector al aceleiaşi universităţi în perioada 1992-1996. Este autorul unor cărţi şi tratate de referinţă în pediatrie, a publicat şi a comunicat peste 200 de lucrări în ţară şi străinătate, cuprinzând cazuri şi studii clinice.

Alături de Prof. Dr. Mircea Nanulescu şi Prof. Dr. Adrian Georgescu, Prof. Dr. Eugen Ciofu a fost unul dintre cofondatorii Conferinţei Naţionale de Pediatrie „Ghiduri şi protocoale în pediatrie“/„Urgenţe în pediatrie“/„Boli cronice în pediatrie“ (o vreme s-a optat pe alternanţa anuală a denumirii).

Prof. Dr. Eugen Pascal Ciofu a fost membru fondator al Asociaţiei Balcanice de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică, al Asociaţiei de Cardiologie Pediatrică din România, devenită ulterior Grupul de lucru „Cardiologie pediatrică“ al Societăţii Române de Cardiologie, al cărei preşedinte a fost în perioada 1993-2000.

Pentru întreaga sa carieră medicală şi didactică, a fost decorat în decembrie 2002 de către preşedintele României cu Ordinul Naţional „Serviciul credincios“ în grad de cavaler.

Adrian GEORGESCU

Prof. Dr. Adrian Georgescu este membru titular al Academiei de Științe Medicale, specialitatea pediatrie, cadru didactic al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila“, din București.

A avut o prestigioasă activitate clinică, conducând Institutul Național pentru Sănătatea mamei și copilului „ALFRED D. RUSESCU“ – departamentul de pediatrie. 

Autor de publicistică medicală, îndrumător al multor generații de studenți și medici, prof. dr. Adrian Georgescu este un reper în medicina pediatrică românescă.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.