Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

ȘTIINȚĂ CONTRA PARANORMALDe care parte alegi să fii?

Număr pagini: 348 Format: 13.5 x 20.5 cm
Arhiva

Descriere

Domeniul paranormalului este deopotrivă fascinant și înfricoșător: te atrage prin curiozitate, dar te respinge prin frică. Este adânc infiltrat în mintea umană, poate chiar înaintea conștiinței; de aceea are o forță uriașă de sugestie. A atras întotdeauna oamenii din toate timpurile, din toate păturile societății. Prin urmare, paranormalul are o vastitate aparent nelimitată, cu multiple aspecte, în continuă schimbare și adaptare la evoluția culturii umane.

La începutul acestui nou mileniu, cartea de față își propune ca, în lumina noilor progrese uriașe ale Științei, să prezinte fenomenele paranormale obiectiv, astfel ca fiecare cititor să-și poată răspunde dacă acestea sunt reale, inexplicabile încă sau sunt o plăsmuire a minții noastre. Prin conținutul ei, cartea se axează în jurul a trei întrebări: dacă fenomenele paranormale (FPN) sunt reale sau imaginare, produse ale minții; dacă existența FPN este îndoielnică, cine mai crede în acestea și de ce; dacă Știința nu poate încă explica satisfăcător FPN, de ce sunt totuși persoane care le pot produce sau le utilizează în folosul lor sau al celor care cred. Nu cumva FPN sunt încă niște pete albe, domenii necunoscute pe harta mare a cunoașterii umane?

Radu OLINESCU

Doctor, cercetator științific în cadrul Institutului de Cercetări Medico-Militare din București, conferențiar în cadrul Urbana-Champagne University din Illinois, SUA, autor a peste 130 de articole știintifice publicate în periodicele de specialitate din țară și străinătate și a 8 lucrări, între care "Peroxidarea în chimie, medicină și biologie"; "Chemioluminiscența și bioluminiscența"; "Radicali liberi în fiziopatologia umană", "Body`s Battle Against Pollution".

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.