Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

FILOSOFIA LUI BAÎncercare asupra spiritului științelor actuale

Număr pagini: 252 Format: 16.5 x 23.5 cm
2900 lei

Descriere

Originalitatea lucrării pe care o recomandăm constă în corelarea problemelor științei cu o perspectivă filosofică inedită. Simetrii și disimetrii în istoria teoriei științifice, opoziția dintre monism și dualism în relația minte-creier, utilizarea tot mai elaborată a limbajelor artificiale și interpretarea cognitivismului, în ultimă instanță, în raport cu polisemia limbajului natural, iată unele argumente la îndemână spre a primi noua filosofie, inspirată de particula BA, specific românească, neaoșă, în multipla ei funcționalitate (adverb, conjuncție etc.), dacă nu și ca origine...

Prof. Dr. Adrian Restian, Președintele Centrului de Studii pentru Științele de Granița

Nici negativism, nici nihilism, Filosofia lui BA desemnează depășirea prin generalizare selectivă a întregii filosofii a științelor de graniță și esențiala deschidere a gândirii științifice, îndeosebi spre disciplinele interesate de studierea cogniției.

Conf. Dr. G.G. Constandache, Coordonatorul volumului

Au colaborat cu texte: Dr. med. neurolog-psihiatru Dumitru Constantin, Dr. mat. biolog Dan D. Farcaș, Dr. ing. Ștefan Trausan-Mâțu, Dr. filolog Lucia Simona Dinescu, Ist. Lidia Trausan-Mâțu, Dr. med. antropolog-psihiatru Valentin-Veron Toma, Dr. med. Grigore Busoi.

G.G. Constandache

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2018 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.