Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

SECRETELE CREATIVITĂȚIIFii genial!

Arhiva

Descriere

Secretele creativității dezvăluie modul de a gândi al celor care s-au impus de-a lungul timpului prin ideile lor, familiarizându-ne cu mecanismele logice de soluționare a problemelor pe care le foloseau Einstein, Darwin, da Vinci, Freud, Picasso, Edison, Mozart, Louis Pasteur, Galileo Galilei, Alexander Graham Bell, Aristotel, Michelangelo, Bach, Walt Disney și mulți alții.

Scopul acestei lucrări este de a descrie diferite strategii de gândire și de a ne arăta cum putem să le folosim pentru a fi mai creativi pe plan profesional și în viața personală. Michael Michalko, unul dintre cei mai apreciați experți în domeniul creativității, ne va arăta că, de obicei, când avem de rezolvat o problemă căutăm o soluție verificată în trecut. Pe de altă parte, ne va demonstra că geniile nu gândesc prin imitație, altfel spus reproductiv, ci gândesc în mod productiv. Când au de rezolvat o problemă, verifică în câte moduri o pot privi, cum o pot regândi, câte soluții diferite pot găsi pentru ea. Reușesc, astfel, să descopere mai multe soluții, unele dintre ele total diferite de cele clasice, obișnuite, altele chiar unice.

Tehnicile de gândire creativă descrise ne vor învăța secretul ideilor și soluțiilor originale de care avem nevoie în viața de zi cu zi. Fiecare tehnică ne va fi arătată, ni se va sugera cum anume trebuie utilizată și ni se va explica de ce are succes, prin inserarea unor anecdote, a unor scurte povestiri, prin explicarea modului în care geniile au folosit tehnica respectivă pentru a ajunge la descoperirile lor originale. Vom ajunge, astfel, să privim altfel lucrurile și să ne schimbăm perspectiva asupra lumii.

Aceasta carte este o citire remarcabila si va indeamna mintea la o tona de procese inedite pentru a stimula imaginatia. Ar trebui sa fie necesara citirea ei pentru toti profesorii, inginerii, oamenii de marketing - pentru oricine trebuie sa inteleaga creativitatea!

Steven R. Scheuber

Am ascultat mai intai aceasta carte pe Kindle-ul meu si acum o am in fata ochilor, citesc si iau notite. Multe sugestii bune pentru imbunatatirea creativitatii si fapte despre modul in care alte persoane si-au rezolvat problemele pentru a dezvolta perspective si inventii noi.

Glasslady

Michael MICHALKO

Michael Michalko este un expert in creativitate din SUA care conduce ateliere, seminarii si sesiuni de gandire creativa pentru clienti din intreaga lume. Implicarea sa in domeniu a inceput atunci cand, in Armata S.U.A., a organizat o echipa de elita a specialistilor si cercetatorilor din domeniul inteligentei al NATO pentru a cerceta, colecta si clasifica toate metodele inventive cunoscute. Echipa lui a aplicat aceste metode la diverse probleme militare, de informatii si politice, si a produs o varietate de idei inovatoare si solutii creative la probleme noi si vechi.
De la parasirea armatei, Michael a aplicat aceste tehnici de gandire creativa la probleme in guvern si in lumea corporatiilor. Tehnicile si exercitiile sale de gandire creativa dau oamenilor capacitatea extraordinara de a se concentra asupra informatiilor intr-un mod diferit, precum si diferite modalitati de a interpreta ceea ce anume studiaza.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.