Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

Oncologia în BanatTrecut și perspective

Număr pagini: 96 Format: 17 x 24 cm
6500 lei

Descriere

„Intitulată „Oncologia în Banat - trecut și perspective”, cartea își propune să prezinte istoria uneia dintre cele mai interesante și mai complexe specialități medicale în regiunea de vest a României. Plecând de la trecut, lucrarea încearcă să prefigureze și viitorul, așa cum îl vede autorul, pe baza unei experiențe de o viață.

Profesorul Nicola Trăilă reușește, însă, chiar mai mult decât atât, ceea ce nu este o surpriză având în vedere pregătirea complexă, de tip enciclopedic a autorului, precum și rolul său în dezvoltarea Oncologiei românești în general.

Astfel încât, cartea se constituie într-o adevarată frescă a medicinei românești în ansamblu, plecând de la ideea că numai astfel poate fi înțeleasă dezvoltarea Oncologiei în Banat. (...)

Cei interesați vor putea găsi în paginile cărții istoria unei specialități multidisciplinare, la care autorul adaugă viziunea proprie despre semnificația acesteia în istoria generală a regiunii în care s-a dezvoltat.

Lucrarea se citește cu plăcere și face cinste școlii de medicină timișorene, motiv pentru care o recomand cu căldură și îl felicit pe autor!”.

Prof. Dr. Irinel POPESCU

Trăilă NICOLA

Unul dintre cei mai mari medici ai Banatului, format la școala de Chirurgie timișoreană a profesorilor Iosif Bulbucă, Ion Mureșan și Constantin Caloghera, și-a desăvârșit pregătirea la Institutul „Gustave-Roussy” și la Spitalul „Saint Louis” din Paris. A fost Șef al Clinicii de Chirurgie Oncologică Timișoara pe durata a peste 25 de ani.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.