Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

Mic dictionar de vaccinuri si vaccinariNorme si recomandari pentru copii, adulti si categorii speciale de populatie

5000 lei

Descriere

Mic dictionar de vaccinuri si vaccinari” contine informatii esentiale, necesare medicilor, studentilor si pacientilor, despre normele si recomandarile de vaccinare pentru copii, adulti si categorii speciale de populatie (ex. calatori), autorii aducand in discutie unul dintre subiectele de actualitate cand vine vorba despre obtinerea si protejarea starii de sanatate.

Atat medicii, cat si pacientii se confrunta frecvent cu numeroase intrebari referitoare la calendarul de vaccinare, la recomandarile privind precautiile si contraindicatiile, la numarul de vaccinuri care pot fi administrate concomitent, la identificarea si interpretarea reactiilor adverse. In acest sens, lucrarea isi propune sa ofere raspunsuri si suport pentru explicarea raportului beneficiu/risc, a schemelor recomandate de administrare a vaccinurilor, a normelor de pastrare a acestora, a necesitatii acoperirii vaccinale extinse pentru prevenirea si tinerea sub control a bolilor transmisibile.

Toate recomandarile sunt in concordanta cu recomandarile internationale.

Viorel ALEXANDRESCU

Prof. Dr. Viorel Alexandrescu este medic primar microbiolog, şef al Centrului Naţional de Referinţă pentru Gripă din România şi fost director al Institutului Național de Cercetare Dezvoltate Medico-Militară „Cantacuzino“. Lucrează în institut de 40 de ani, încă de la început studiind infecţiile virale respiratorii, în special gripa.

Este doctor în ştiinţe medicale, specialitatea medicină generală.

Cadru didactic asociat al  Universității Titu Maiorescu, Facultatea de medicină, catedra Virusologie. 

Membru al Societății Române de Microbiologie. Membru în The European Scientific Working group on Influenza and other Respiratory Viruses (ESWI).

Dumitru MATEI

Prof. Dr. Dumitru Matei a fost şeful clinicii Pediatrie din Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului "Alessandrescu-Rusescu" din București şi şef de disciplină MF, Departamentul V, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila", Bucureşti. Autor si coautor a 16 carti publicate, a 181 studii comunicate la congrese nationale si internationale, Prof. Dr. Dumitru Matei a fost membru activ al mai multor societăți medicale si președintele Societății Academice de Medicina Familiei și al comisiei de resort a Ministerului Sănătății.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.