Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

MATRIXȘtiință, filozofie și religie

2200 lei

Descriere

Această examinare din mai multe puncte de vedere a filmului The Matrix te provoacă intelectual prin modul în care sunt analizate realizările tehnologice, simbolismul religios și dilemele filozofice.

Cartea este o sumă de eseuri ale unor oameni de știință renumiți, specialiști, filozofi, oameni de litere, autori de science-fiction și comentatori sociali, ale căror perspective asupra subiectelor din film sunt deopotrivă atrăgătoare și provocatoare. Sunt explorate într-o manieră accesibilă cititorului nespecialist subiecte cum ar fi viitorul inteligenței artificiale și realitatea virtuală.

Vei regăsi atât simbolismul ascuns în "The Matrix", cât și anumite "scăpări" care nu își au fundament tehnic sau științific. Subiectele cele mai incitante sunt: "Prezența lui Dumnezeu în Matrix", "A avut Cypher dreptate? De ce stăm în matricea noastră" și "Paradoxul realității în The Matrix". Toate aceste aspecte fascinante, ca și multe altele, sunt prezentate într-o formă extrem de inteligentă, fără a fi câtuși de puțin academică.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2019 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.