Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

MATRIXStiinta, filozofie si religie

Număr pagini: 294 Format: 13.5 x 20.5 cm
2200 lei

Descriere

Aceasta examinare din mai multe puncte de vedere a filmului "The Matrix" te provoaca intelectual prin modul in care sunt analizate realizarile tehnologice, simbolismul religios si dilemele filozofice.
Cartea este o suma de eseuri ale unor oameni de stiinta renumiti, specialisti, filozofi, oameni de litere, autori de science-fiction si comentatori sociali, ale caror perspective asupra subiectelor din film sunt deopotriva atragatoare si provocatoare. Sunt explorate intr-o maniera accesibila cititorului nespecialist subiecte cum ar fi viitorul inteligentei artificiale si realitatea virtuala.
Vei regasi atat simbolismul ascuns in "The Matrix", cat si anumite "scapari" care nu isi au fundament tehnic sau stiintific. Subiectele cele mai incitante sunt: "Prezenta lui Dumnezeu in Matrix", "A avut Cypher dreptate? De ce stam in matricea noastra" si "Paradoxul realitatii in The Matrix". Toate aceste aspecte fascinante, ca si multe altele, sunt prezentate intr-o forma extrem de inteligenta, fara a fi catusi de putin academica.

Editura Amaltéa Fondata 1992
Bucuresti, Romania

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2018 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.