Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

LA CURTEA LUI CEAUSESCU

Număr pagini: 288 Format: 13.5 x 20.5 cm
Arhiva

Descriere

La curtea lui Ceausescu este, intr-un fel, cronica unei familii. Cu partile ei vizibile, dar si ascunse. Cu tabieturile ei. Cu un amalgam de fapte si gesturi marunte, care dau masura personalitatii si caracterului unui om.
Un mozaic multicolor si viu, format din clipe minunate, zile si ani. Ca in orice familie, de fapt. Numai ca aceasta este cronica vietii de familie a celui care a fost, vreme de 25 de ani, secretarul general al partidului comunist si presedintele Romaniei. Un presedinte care a instaurat cel mai represiv regim politic din aceasta parte a Europei.
Asadar, sa nu ne lasam furati de tonul bland al naratiunii. Faptele povestite de Suzana Andreias sunt cu totul si cu totul inedite. Ele dezvaluie o alta fata a dictatorului: cea de acasa. Cum se comporta in familie "eroul" de la Scornicesti? Ce mancaruri prefera? Cum se imbraca si cum se purta cu sotia lui, Elena? Cum ne vedea pe noi, poporul de rand?
Iata cateva intrebari la care putini oameni ar putea da un raspuns. Amintirile Suzanei Andreias, femeia care a stat in preajma familiei Ceausescu aproape trei decenii, ne ofera raspunsuri la toate aceste intrebari.

Editura Amaltéa Fondata 1992
Bucuresti, Romania

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2018 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.