Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

LA CURTEA LUI CEAUȘESCUDezvăluiri despre viața de familie a cuplului prezidențial

Număr pagini: 288 Format: 13.5 x 20.5 cm
Arhiva

Descriere

La curtea lui Ceaușescu este, într-un fel, cronica unei familii. Cu părțile ei vizibile, dar și ascunse. Cu tabieturile ei. Cu un amalgam de fapte și gesturi mărunte, care dau măsură personalității și caracterului unui om.

Un mozaic multicolor și viu, format din clipe minunate, zile și ani. Ca în orice familie, de fapt. Numai că aceasta este cronica vieții de familie a celui care a fost, vreme de 25 de ani, secretarul general al partidului comunist și președintele României. Un președinte care a instaurat cel mai represiv regim politic din această parte a Europei.

Așadar, să nu ne lăsăm furați de tonul blând al narațiunii. Faptele povestite de Suzana Andreias sunt cu totul și cu totul inedite. Ele dezvăluie o altă față a dictatorului: cea de acasă. Cum se comportă în familie "eroul" de la Scornicești? Ce mâncăruri prefera? Cum se îmbrăca și cum se purta cu soția lui, Elena? Cum ne vedea pe noi, poporul de rând?

Iată câteva întrebări la care puțini oameni ar putea da un răspuns. Amintirile Suzanei Andreias, femeia care a stat în preajma familiei Ceaușescu aproape trei decenii, ne oferă răspunsuri la toate aceste întrebări.

Maria DOBRESCU

Jurnalistă, realizator radio-TV, fost preşedinte al Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor Minorităţilor Etnice din România „Europa 21", fostă membră în Consiliul de Administraţie al Radiodifuziunii Române.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.