Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

JOCURI PENTRU ADULTI

Arhiva

Descriere

Freud, parintele psihanalizei, le-a botezat superego, ego si id. Eric Berne, cunoscut ca si creator al analizei tranzactionale, le numeste stari de ego si releva trei instante care guverneaza psihicul uman: Parinte, Adult si Copil, asemanatoare celor freudiene, dar mai avantajoase pentru ca nu sunt doar concepte teoretice, ci usor de identificat in practica.
Autorul pleaca de la premisa ca cititorul este profan in tainele analizei tranzactionale si descrie jocurile cu care eram obisnuiti in mod subconstient - sau chiar constient - abia dupa ce ofera datele teoretice necesare intelegerii proceselor care stau la baza jocului.
Desi se poate dovedi o lectura solicitanta, nu va lasati descurajati de prima parte a acestei carti pentru ca nu va face decat sa mareasca placerea descifrarii JOCURILOR, forma cea mai compleza a comportamentului si contactelor noastre sociale.

Eric BERNE

Eric Berne a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității McGill din Montreal, Canada, și apoi s-a mutat în Statele Unite ale Americii, unde a făcut rezidențiatul în psihiatrie la Spitalul New Haven și la Institutul Yale de Relații Umane. Eric Berne și-a completat studiile de în cadrul Institutelor de psihanaliză din New York și San Francisco, ulterior fiind lector la Facultatea de Medicină din cadrul Universității din California. A fost Președinte al Consiliului de administrație al Asociației de analiză tranzacționala și editor al Transactional Analysis Bulletin.

Eric Berne este autorul The Mind in Action, Transactional Analysis in Psychotherapy (Analiza tranzacțională în psihoterapie), The Structure and Dynamics of Organizations and Groups, Principles of Group Treatment. Games People Play (Jocurile noastre de toate zilele), A Layman`™s Guide to Psychiatry and Psychoanalysis.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.