Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

GHID DE DIAGNOSTIC, TRATAMENT SI PREVENIRE A GRIPEIPENTRU MEDICII DE FAMILIE

4000 lei

Descriere

Ghidul de diagnostic, tratament si prevenire a gripei, publicat sub semnatura Prof. Dr. Viorel Alexandrescu, Prof. Dr. Dumitru Matei si a Dr. Claudiu Sbarcea, are girul Institutului Cantacuzino si al UMF "Carol Davila".
Autorii propun celor interesati o lucrare meritorie si necesara, care se recomanda ferm, prin continut si informatii de ultima ora, selectate de specialisti cu experienta in domeniu si prezentate corect, accesibil.
In cele 10 capitole ale cartii sunt oferite informatiile esentiale atat activitatii proprii, cat si intelegerii si sustinerii corecte a supravegherii epidemiologice de depistare si alertare a pericolului epidemiei virusurilor gripale, care ne pot surprinde prin evolutia lor.
Toti cei care vor recurge la ghid in activitatea lor practica vor beneficia de o prezentare clara privind virusurile gripale, clinica, diagnosticul, supravegherea, prevenirea si tratamentul gripei.

Viorel ALEXANDRESCU

Prof. Dr. Viorel Alexandrescu este medic primar microbiolog, şef al Centrului Naţional de Referinţă pentru Gripă din România şi fost director al Institutului Național de Cercetare Dezvoltate Medico-Militară „Cantacuzino“. Lucrează în institut de 40 de ani, încă de la început studiind infecţiile virale respiratorii, în special gripa.

Este doctor în ştiinţe medicale, specialitatea medicină generală.

Cadru didactic asociat al  Universității Titu Maiorescu, Facultatea de medicină, catedra Virusologie. 

Membru al Societății Române de Microbiologie. Membru în The European Scientific Working group on Influenza and other Respiratory Viruses (ESWI).

Dumitru MATEI

Prof. Dr. Dumitru Matei a fost şeful clinicii Pediatrie din Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului "Alessandrescu-Rusescu" din București şi şef de disciplină MF, Departamentul V, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila", Bucureşti. Autor si coautor a 16 carti publicate, a 181 studii comunicate la congrese nationale si internationale, Prof. Dr. Dumitru Matei a fost membru activ al mai multor societăți medicale si președintele Societății Academice de Medicina Familiei și al comisiei de resort a Ministerului Sănătății.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.