Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

ESENȚIALUL ÎN PEDIATRIEEdiția a IV-a (ediție lux hardcover)

Număr pagini: 628 Format: 21 x 30 cm
Stoc epuizat

Descriere

Probabil cel mai celebru manual al pediatriei românești din ultimii 20 de ani – Esențialul în Pediatrie – a ajuns la ediția a 4-a, lansată de curând.

Așa cum a fost definită de la început de către coordonatorul primelor ediții, Prof. Dr. Eugen Pascal Ciofu, lucrarea este o "esență de tratat", prezentând într-un mod clar, sintetic, excelent sistematizat și extrem de prietenos pentru cititor tot ceea ce este ESENȚIAL de știut în pediatrie.

Acest manual a constituit cartea de căpătâi, dar și un valoros ghid de verificare, pentru generații întregi de medici, rezidenți și studenți – fie că a fost vorba despre pregătirea examenelor de rezidențiat, specialitate sau primariat, fie că a fost prietenul-de-consultat în activitatea medicală.

Ediția a 4-a vine cu o nouă prezentare adusă la zi și adăugită a precedentelor ediții, care a presupus revizuirea și completarea tuturor capitolelor, adăugarea unor noțiuni de psihiatrie infantilă, precum și îmbogățirea iconografiei cu ilustrații de mare valoare didactică. Toată ilustrația medicală este absolut originală. Valoarea majoră a lucrării este dublată de existența unui INDEX de boli, semne și simptome ce are câteva sute de intrări.

Pentru Sumarul analitic (detaliat) și pentru INDEX: [click aici]

Eugen Pascal CIOFU

Eugen Pascal CIOFU (n. 13 noiembrie 1938). Medic primar pediatru, membru titular al ASM din anul 1996 şi secretar general al ASM în perioada 2008-2011. Decan al Facultăţii de Medicină din Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“, Bucureşti, în anii 1996-2004 şi prorector al aceleiaşi universităţi în perioada 1992-1996. Este autorul unor cărţi şi tratate de referinţă în pediatrie, a publicat şi a comunicat peste 200 de lucrări în ţară şi străinătate, cuprinzând cazuri şi studii clinice.

Alături de Prof. Dr. Mircea Nanulescu şi Prof. Dr. Adrian Georgescu, Prof. Dr. Eugen Ciofu a fost unul dintre cofondatorii Conferinţei Naţionale de Pediatrie „Ghiduri şi protocoale în pediatrie“/„Urgenţe în pediatrie“/„Boli cronice în pediatrie“ (o vreme s-a optat pe alternanţa anuală a denumirii).

Prof. Dr. Eugen Pascal Ciofu a fost membru fondator al Asociaţiei Balcanice de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică, al Asociaţiei de Cardiologie Pediatrică din România, devenită ulterior Grupul de lucru „Cardiologie pediatrică“ al Societăţii Române de Cardiologie, al cărei preşedinte a fost în perioada 1993-2000.

Pentru întreaga sa carieră medicală şi didactică, a fost decorat în decembrie 2002 de către preşedintele României cu Ordinul Naţional „Serviciul credincios“ în grad de cavaler.

Carmen CIOFU

Medic primar pediatru, în cadrul departamentului de pediatrie de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu“, doctor în medicină şi membru titular ASM din 2012. Este autor şi coautor a numeroase lucrări ştiinţifice, cărţi şi tratate în domeniul pediatriei, ca unic autor sau în colaborare cu Prof. Dr. Eugen Pascal Ciofu.

Dr. Carmen Ciofu este continuatoarea unei vocaţii medicale de excepţie, moştenită de la tatăl său, chirurgul Corneliu Adameşteanu, a cărui carieră medicală a fost întreruptă brutal şi nedrept în anul 1960, prin moartea sa în închisorile comuniste. Pentru a-i cinsti memoria şi realizările extraordinare pentru medicina românească, Dr. Carmen Ciofu a realizat şi o monografie intitulată „Dr. Corneliu Adameşteanu – Un chirurg în epocă“, apărută la Editura Medicală Amaltea.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.