Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

DIN ADÂNC SPRE CELE ÎNALTEEseurile ale unui ostenitor într-ale medicinei

Număr pagini: 364 Format: 16.5 x 23.5 cm
4000 lei

Descriere

Sunt idei care se constituie în nervurile cărții, asemenea unei frunze verzi pe ramul cunoașterii întru pomul roditor - conștiința.

Cultura, că primă idee, este o săgeată transorizontică prin care îți fixezi locul unde îți vei înălța o casă a identității tale. Iar tentația cosmologică, de care sunt animat, are ca punct de plecare surprinderea fenomenelor în interelații sistemice, trăirea lor sub imboldurile esteticii, cât și responsabilitatea posesiei intelectuale născute din puterea mișcării libere pe meridianele și paralele rotundului.

Găsirea unor constelații sau repere semiotice culturale și medicale, pe care le supunem atenției cititorului, ar putea constitui un punct forte al cărții.

Certamente, verticalitatea omului cere o adâncime gravitațională, căutarea luminii înălțătoare și presiunea lateralitatii obștii.

Grigore BUȘOI

Dr. Grigore Bușoi este medic în Medicină generală cu peste 20 de ani de experiență. Este primul medic român care, după anii 80 a inițiat și organizat în București conferințe anuale cu tematică de medicină de familie. În anul 1995 a înființat primul centru de formare în specialitățile medicină generală/medicină de familie cu sală de studiu și bibliotecă. Deține un brevet de invenție în tratamentul osteoporozei. A creat noi termeni medicali, precum: inexurile psihosomatice, corticoporoza, globalita, eufrenia, eusomia. Este membru fondator al Societății de Medicină Generală, în Societatea de Istoria Medicinei, membru al Societății Medicilor Scriitori și Publiciști din România.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.