Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

SECRETELE CREATIVITATIIFii genial!

Număr pagini: 280 Format: 16.5 x 23.5 cm Urmărește prezentarea cărții
Arhiva

Descriere

Secretele creativitatii dezvaluie modul de a gandi al celor care s-au impus de-a lungul timpului prin ideile lor, familiarizandu-ne cu mecanismele logice de solutionare a problemelor pe care le foloseau Einstein, Darwin, da Vinci, Freud, Picasso, Edison, Mozart, Louis Pasteur, Galileo Galilei, Alexander Graham Bell, Aristotel, Michelangelo, Bach, Walt Disney si multi altii.
Scopul acestei lucrari este de a descrie diferite strategii de gandire si de a ne arata cum putem sa le folosim pentru a fi mai creativi pe plan profesional si in viata personala. Michael Michalko, unul dintre cei mai apreciati experti in domeniul creativitatii, ne va arata ca, de obicei, cand avem de rezolvat o problema cautam o solutie verificata in trecut. Pe de alta parte, ne va demonstra ca geniile nu gandesc prin imitatie, altfel spus reproductiv, ci gandesc in mod productiv. Cand au de rezolvat o problema, verifica in cate moduri o pot privi, cum o pot regandi, cate solutii diferite pot gasi pentru ea. Reusesc, astfel, sa descopere mai multe solutii, unele dintre ele total diferite de cele clasice, obisnuite, altele chiar unice.
Tehnicile de gandire creativa descrise ne vor invata secretul ideilor si solutiilor originale de care avem nevoie in viata de zi cu zi. Fiecare tehnica ne va fi aratata, ni se va sugera cum anume trebuie utilizata si ni se va explica de
ce are succes, prin inserarea unor anecdote, a unor scurte povestiri, prin explicarea modului in care geniile au folosit tehnica respectiva pentru a ajunge la descoperirile lor originale. Vom ajunge, astfel, sa privim altfel lucrurile si sa ne schimbam perspectiva asupra lumii.

Comentarii

Am ascultat mai intai aceasta carte pe Kindle-ul meu si acum o am in fata ochilor, citesc si iau notite. Multe sugestii bune pentru imbunatatirea creativitatii si fapte despre modul in care alte persoane si-au rezolvat problemele pentru a dezvolta perspective si inventii noi.

Glasslady

Aceasta carte este o citire remarcabila si va indeamna mintea la o tona de procese inedite pentru a stimula imaginatia. Ar trebui sa fie necesara citirea ei pentru toti profesorii, inginerii, oamenii de marketing - pentru oricine trebuie sa inteleaga creativitatea!

Steven R. Scheuber

Michael Michalko

Michael Michalko este un expert in creativitate din SUA care conduce ateliere, seminarii si sesiuni de gandire creativa pentru clienti din intreaga lume. Implicarea sa in domeniu a inceput atunci cand, in Armata S.U.A., a organizat o echipa de elita a specialistilor si cercetatorilor din domeniul inteligentei al NATO pentru a cerceta, colecta si clasifica toate metodele inventive cunoscute. Echipa lui a aplicat aceste metode la diverse probleme militare, de informatii si politice, si a produs o varietate de idei inovatoare si solutii creative la probleme noi si vechi.
De la parasirea armatei, Michael a aplicat aceste tehnici de gandire creativa la probleme in guvern si in lumea corporatiilor. Tehnicile si exercitiile sale de gandire creativa dau oamenilor capacitatea extraordinara de a se concentra asupra informatiilor intr-un mod diferit, precum si diferite modalitati de a interpreta ceea ce anume studiaza.

Mai multe despre acest autor

Editura Amaltéa Fondata 1992
Bucuresti, Romania

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2018 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.