Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

TEORIA FERICIRIIAtinge-ți scopul cu înțelepciune

Număr pagini: 352 Format: 13.5 x 20.5 cm
Arhiva

Descriere

Mulți dintre noi se întreabă deseori Care este sensul vieții?, fără să se aștepte la un răspuns direct, ci mai degrabă la o iluminare bruscă, la ceva care să le ofere o revelație în urmă căreia lucrurile pe care nu le-au înțeles de-a lungul timpului sau pe care nu le-au recunoscut ca fiind importante să capete un nou sens.

Teoria fericirii scoate la iveală faptul că gândirea umană se bazează pe metafore. Ne este ușor să înțelegem lucruri noi, bazându-ne pe ceea ce știm deja. De exemplu, e greu să definim clar conceptul de viață, dar dacă vom folosi metafora viața este o călătorie, vom înțelege imediat că trebuie să trăim studiind terenul, alegându-ne o direcție, găsindu-ne pe parcurs niște tovarăși potriviți și bucurându-ne la maximum de călătorie, pentru că s-ar putea că, de fapt, să nu găsim nimic la capătul drumului.

Jonathan Haidt ne împărtășește, pas cu pas, secretele înțelepciunii antice despre natură umană, despre mecanismele ascunse ale minții și ale sufletului și ne explică de ce este important să cunoaștem aceste adevăruri înainte de a apela la psihologia modernă.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2018 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.