Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

TEORIA FERICIRIIAtinge-ti scopul cu intelepciune

Număr pagini: 352 Format: 13.5 x 20.5 cm
Arhiva

Descriere

Multi dintre noi se intreaba deseori Care este sensul vietii?, fara sa se astepte la un raspuns direct, ci mai degraba la o iluminare brusca, la ceva care sa le ofere o revelatie in urma careia lucrurile pe care nu le-au inteles de-a lungul timpului sau pe care nu le-au recunoscut ca fiind importante sa capete un nou sens.
Teoria fericirii scoate la iveala faptul ca gandirea umana se bazeaza pe metafore. Ne este usor sa intelegem lucruri noi, bazandu-ne pe ceea ce stim deja. De exemplu, e greu sa definim clar conceptul de viata, dar daca vom folosi metafora viata este o calatorie, vom intelege imediat ca trebuie sa traim studiind terenul, alegandu-ne o directie, gasindu-ne pe parcurs niste tovarasi potriviti si bucurandu-ne la maximum de calatorie, pentru ca s-ar putea ca, de fapt, sa nu gasim nimic la capatul drumului.
Jonathan Haidt ne impartaseste, pas cu pas, secretele intelepciunii antice despre natura umana, despre mecanismele ascunse ale mintii si ale sufletului si ne explica de ce este important sa cunoastem aceste adevaruri inainte de a apela la psihologia moderna.

Editura Amaltéa Fondata 1992
Bucuresti, Romania

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2018 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.