Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

COMPLOTUL DE PE CESTUS

Număr pagini: 384 Format: 13.5 x 20.5 cm
Arhiva

Descriere

Ord Cestus, o planetă stearpă și neprielnică vieții, a funcționat mai întâi ca închisoare, până când o mână de pionieri neînfricați a descoperit resursele sale bogate de minereu și a pus pe picioare o industrie profitabilă de producție de roboți. Dar, izbucnind RăzboiulClonelor, raționalizarea severă a resurselor importate și interdicția Republicană asupra producerii de droizi de luptă amenințau Ord Cestus cu declinul economic.

Confederația Sistemelor Independente - Separatistii - intervine cu o ofertă salvatoare de a achiziționa cea mai bănoasă marfă de export a planetei: biodroizii.

Posedând abilități tactice de luptă care rivalizează cu cei mai avansați cavaleri Jedi, aceste unități sofisticate ar deveni o armă imbatabilă în cazul în care ar fi utilizate în luptă.

Intenția Confederației de a investi într-o armată de biodroizi a alarmat cei mai importanți membri ai guvernului Republican. Hotărât să pună capăt vânzării de biodroizi, dar temându-se că o intervenție în forță ar putea sfârși într-o criză politică de proporții, Cancelarul Suprem Palpatine trimite emisari, conduși de Obi-Wan Kenobi, cu misiunea de a împiedica relațiile dintre guvernul de pe Ord Cestus și Confederație

Vor încerca pe cale diplomatică, dar dacă nu dă rezultate, Republica nu va ezita să lanseze un atac de amploare, nu numai pentru a anihila mijloacele de producție a roboților și mii de vieți, dar și pentru a pune în evidență consecințele lipsei de loialitate.

Perspectiva unui asemenea măcel îi alimentează lui Obi-Wan suspiciunile despre calea întunecată pe care începe să meargă Republica. Dar Maestrul Kit Fisto și detașamentul republican de clone sunt mai mult decât pregătiți să îndeplinească ordinul Cancelarului Suprem. Pe măsură ce liderii de pe Ord Cestus refuză să capituleze, iar Palpatine își pierde răbdarea, speranțele lui Obi-Wan pentru ca evenimentele să ia o turnură pașnică scad.

Trecând printr-o criză de conștiință, cavalerul Jedi trebuie să găsească înțelepciunea și puterea de a împiedica o baie de sânge și de a apăra Republica, respectând în același timp codul în slujba căruia și-a încredințat intreagă viață.

Steven BARNES

Nu am vrut niciodată să am o viață ușoară. Mi-am dorit însă să fiu suficient de puternic ca să pot trăi o viață autentică – spunea romancierul și scenaristul cel mai bine vândut din New York Times, Steven Barnes. Steven a ținut discursuri la UCLA, Mensa, a predat la Universitatea Seattle, a găzduit emisiunea Hour 25 de pe KPFK, a fost colaborator Kung Fu pentru Black Belt Magazine și a creat concepte pentru nenumărate reviste, ziare și emisiuni radio. Nominalizat pentru premiile Hugo, Nebula și Cable Ace, câștigător de Emmy, Steven este considerat unul dintre cei mai versatili și populari scriitori din lume. A consiliat figuri ale monarhiei contemporane, politicieni de seamă și celebrități de la Hollywood, dar adevărata sa iubire a fost și este să predea echilibrul și să îmbunătățească performanța umană în toate formele ei: emoțională, profesională și fizică.

https://stevenbarneslife.wordpress.com/

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.