Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

Cistoplastia de substitutie

Număr pagini: 216 Format: 16.5 x 23.5 cm
Arhiva

Descriere

Cistoplastia de substitutie dupa cistectomia radicala pentru tumori vezicale infiltrative constituie o preocupare constanta a membrilor Clinicii de Chirurgie Urologica si Transplant Renal a Spitalului Fundeni.

In 1976, d-l profesor Eugen Proca, la acea data seful clinicii, a realizat prima cistoplastie de substitutie dupa cistectomia radicala, utilizand un segment de colon sigmoid de 20 cm dispus vertical si nedetubulat.

In 1992, dr. Gabriel Glück, coautor al acestei monografii, isi sustine teza de doctorat in stiinte medicale cu subiectul “Studiu anatomo-clinic, imagistic, functional si experimental al unor derivatii urinare continente”, avand conducator stiintific pe dl. profesor Proca Eugen. La acea data erau in clinica 12 cistoplastii de substitutie operate, in prezent fiind peste 120 de cazuri.

Cunostintele teoretice si practice (indicatiile, tehnica chirurgicala, modul de ingrijire a acestor bolnavi, rezolvarea complicatiilor etc.) in domeniul cistoplastiilor de substitutie au fost aduse la zi prin stagiile efectuate de autorii monografiei in clinici de referinta din strainatate (S.U.A., Franta, Germania, Israel etc.) cu traditie si experienta in acest domeniu.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2019 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.