Editura Amaltea
0 produse - 0 lei Coș

CASA ȘI LUMEAExprimarea trăirilor prinse în trei confesiuni

Arhiva

Descriere

"Mustește în Sandip mult adevăr, multă senzualitate, multă falsitate; carnea îl înfășa în cruste groase! Și totuși, trebuie să mărturisesc că există în interiorul lui o mulțime de lucruri pe care n-am știi să le înțelegem - înlăuntrul lui și înlăuntrul nostru, al tuturor.Ce minunantie e omul! Numai Teribilul știe ce planuri misterioase a împlinit; și totuși, nu putem decât să ne tânguim. Shiva este zeul haosului. El este numai bucurie. El va distruge legăturile servituții noastre.
Am simțit totdeauna că există două ființe în mine. Una se retrage din fața laturii teribile și haotice a lui Sandip, cealaltă se complace, ca în fața unei priveliști încântătoare. Un vapor care se scufundă îi soarbe cu el pe toți cei care înoată în jur.
Aceasta este forțadistructivă a lui Sandip."

Rabindranath TAGORE

Rabindranath Tagore, bengalez Rabīndranāth Ṭhākur, (născut la 7 mai 1861, Calcutta [acum Kolkata], India - a murit la 7 august 1941, Calcutta), poet bengalez, scriitor de povești scurte, compozitor, dramaturg, eseist și pictor care a introdus noi forme de proză și vers și utilizarea limbii colocviale în literatura bengaleză, eliberând-o astfel de modelele tradiționale derivate din sanscrita clasică. Tagore a fost extrem de influent în introducerea culturii indiene în Occident și invers, și este considerat ca fiind artistul creator excepțional din India timpurie a secolului XX. În 1913 a devenit primul non-european care a primit Premiul Nobel pentru literatură.

Editura Amaltéa Fondată 1992
București, România

Tel.: 021 210 4555, 021 210 6522
E-mail: info@amaltea.ro

Copyright © 2024 Editura Amaltéa. Toate drepturile rezervate.