REVISTA MEDICALA ROMANA

REVISTA MEDICALA ROMANA

               REVISTA MEDICALA ROMANA - Romanian Medical Journal (Ro Med J.) este revista oficiala a Societatii Nationale de Medicina de Familie - Medicina Generala si este o revista de elita ce prezinta cele mai noi studii, cercetari, descoperiri si discutii din medicina actuala. Revista este acreditata CNCSIS categoria C in curs de acreditare B+, si urmeaza sa fie acreditata international. Apare cu o frecventa trimestriala.
            Rezumatele sunt publicate atat in limba romana cat si in limba engleza.
Politica revistei este indreptata catre aprofundarea si dezvoltarea studiilor privind activitatea de prevenire si asistenta medicala, catre promovarea programelor de cercetare stiintifica intre tari si a colaborarilor cu organismele similare nationale si internationale.
            Revista a incheiat parteneriate cu alte prestigioase reviste si surse de informatie de specialitate pentru a va putea tine la curent cu cele mai noi descoperiri si metode de tratament din toata lumea.
            Ca primi parteneri ii putem numi pe specialistii de la Reuters/Health ale caror stiri sunt intotdeauna de ultima ora, indiferent de domeniul abordat si din ale caror subiecte va vom prezenta si noi pe cele ne care privesc.
            Alti parteneri sunt cei de la the Journal of Family Practice, o cunoscuta revista din USA care detine o pozitie foarte inalta in ierarhia revistelor dedicate medicinei de familie, prezentand de la tehnici clinice pana la subiecte de cercetare clinica sau de laborator in aceasta ramura.
            The Canadian Family Physician si ei cel putin la fel renumiti in randul revistelor de medicina de familie - medicina generala, acopera o gama cat mai larga de subiecte de mare interes.
             Consiliul Editorial reuneste personalitati recunoscute din tara care isi aduc aportul la mentinerea revistei la cele mai ridicate standarde in peisajul medical romanesc si international. Revista contine editoriale, referate, actualitati, studii de caz; toate trebuie sa fie validate prin procesul de peer-review de catre o comisie de specialisti.
             Revista isi alcatuieste un colectiv amplu de medici ce vor fi implicati in procesul de peer-review si va respecta fara nici un compromis regulile internationale de certificare a calitatii si originalitatii, fie ea de sinteza a punctelor fierbinti din domeniu, fie de publicare a unor rezultate proprii.

             Din aceasta Revista 9 exemplare la fiecare aparitie sunt trimise la Biblioteca Nationala a Romaniei catre Fondul National de Carte si Reviste.

In prezent REVISTA MEDICALA ROMANA este indexata in bazele de date internationale:
- EBSCO
- Scirius
- getCITED
- WAME

Iar pe viitor urmeaza sa fie inscrisa in bazele de date medicale:
- Medline
- Scopus
- MedSci Communications
- Medical-Journals
etc.


TOP VÂNZĂRI

CELE MAI CĂUTATE