SECRETELE CREATIVITATII

SECRETELE CREATIVITATII
Fii genial!

                   Secretele creativitatii dezvaluie modul de a gandi al celor care s-au impus de-a lungul timpului prin ideile lor, familiarizandu-ne cu mecanismele logice de solutionare a problemelor pe care le foloseau Einstein, Darwin, da Vinci, Freud, Picasso, Edison, Mozart, Louis Pasteur, Galileo Galilei, Alexander Graham Bell, Aristotel, Michelangelo, Bach, Walt Disney si multi altii.
               Scopul acestei lucrari este de a descrie diferite strategii de gandire si de a ne arata cum putem sa le folosim pentru a fi mai creativi pe plan profesional si in viata personala. Michael Michalko, unul dintre cei mai apreciati experti in domeniul creativitatii, ne va arata ca, de obicei, cand avem de rezolvat o problema cautam o solutie verificata in trecut. Pe de alta parte, ne va demonstra ca geniile nu gandesc prin imitatie, altfel spus reproductiv, ci gandesc in mod productiv. Cand au de rezolvat o problema, verifica in cate moduri o pot privi, cum o pot regandi, cate solutii diferite pot gasi pentru ea. Reusesc, astfel, sa descopere mai multe solutii, unele dintre ele total diferite de cele clasice, obisnuite, altele chiar unice.
              Tehnicile de gandire creativa descrise ne vor invata secretul ideilor si solutiilor originale de care avem nevoie in viata de zi cu zi. Fiecare tehnica  ne va fi aratata, ni se va sugera cum anume trebuie utilizata si ni se va explica de
ce are succes, prin inserarea unor anecdote, a unor scurte povestiri, prin explicarea modului in care geniile au folosit tehnica respectiva pentru a ajunge la descoperirile lor originale. Vom ajunge, astfel, sa privim altfel lucrurile si sa ne schimbam perspectiva asupra lumii.

Ați putea fi interesat și de:


TOP VÂNZĂRI

CELE MAI CĂUTATE