GHID DE BUZUNAR - TRATAMENTUL BOLILOR INFECTIOASE

GHID DE BUZUNAR - TRATAMENTUL BOLILOR INFECTIOASE

    Cartea este dedicata medicilor si cadrelor medicale medii ce ingrijesc pacienti cu patologie infectioasa - internisti, generalisti, chirurgi, obstetricieni, ginecologi, cadre medii din sectiile medicale si din cele de chirurgie.
    Aceasta editie isi propune aceleasi tinte generoase ca si primele unsprezece: furnizarea standardelor de ingrijire pentru managementul bolilor infectioase, cu accent predominant asupra agentilor antimicrobieni, alegerea lor in terapie, dozare, costuri, efecte adverse.
    Ca si in editiile anterioare, exista o paleta larga de reco­mandari furnizate de variate surse autoritare in domeniu, precum Centrul de Control si Profilaxie a Bolilor (CDC), Medical Letter on Drugs and Therapeutics, cat si de declaratiile oficiale ale unor societati precum Colegiul American al Medicilor/Societatea Americana de Medicina Interna (ACP/ASIM), Societatea Americana a Inimii (AHA), Societatea Americana Toracica (ATS), Societatea Americana a Bolilor Infec­tioase (IDSA) si Societatea Bolilor Infectioase Chirurgicale (SIS).
    Aceasta editie contine adaugiri si revizuiri importante, dar si elimina informatii din editiile anterioare.
    Infor­matia structurata in tabele a fost reactualizata pentru a cuprinde si noile antibiotice avizate si schemele terapeutice la zi.
    Aceasta editie include teme specifice, precum MRSA (tulpina USA 300), sindromul respirator acut sever, hepatita virala B cu Acinetobacter, hepatita virala C (HVC) si bioterorismul.
    Contine totodata ghidurile noi de tratament in meningita piogena, infectiile piciorului diabetic, pneumonia intraspitaliceasca, profilaxia chirurgicala, infectiile fungice, bacteriuria si managementul infectiilor asociate calatoriilor internationale.
    Agen­ti antimicrobieni introdusi inca de la editia a XI-a inclusi acum sunt: entecavir (Baraclude), rifamaxin (Xifaxan), tinidazol (Tindamax), tigecycline (Tygacil) si micafugin (Mycamine).

Ați putea fi interesat și de:


TOP VÂNZĂRI

CELE MAI CĂUTATE