FILOSOFIA LUI BA

FILOSOFIA LUI BA
29,50 lei
Cantitate:

      Originalitatea lucrarii pe care o recomandam consta in corelarea problemelor stiintei cu o perspectiva filosofica inedita. Simetrii si disimetrii in istoria teoriei stiintifice, opozitia dintre monism si dualism in relatia minte-creier, utilizarea tot mai elaborata a limbajelor artificiale si interpretarea cognitivismului, in ultima instanta, in raport cu polisemia limbajului natural, iata unele argumente la indemana spre a primi noua filosofie, inspirata de particula BA, specific romaneasca, neaosa, in multipla ei functionalitate (adverb, conjunctie etc.), daca nu si ca origine...

Prof. Dr. Adrian Restian, Presedintele Centrului de Studii pentru Stiintele de Granita

     Nici negativism, nici nihilism, filosofia lui BA desemneaza depasirea prin generalizare selectiva a intregii filosofii a stiintelor de granita si esentiala deschidere a gandirii stiintifice, indeosebi spre disciplinele interesate de studierea cognitiei.

Conf. Dr. G.G. Constandache, Coordonatorul volumului

Au colaborat cu texte: Dr. med. neurolog-psihiatru Dumitru Constantin, Dr. mat. biolog Dan D. Farcas, Dr. ing. Stefan Trausan-Matu, Dr. filolog Lucia Simona Dinescu, Ist. Lidia Trausan-Matu, Dr. med. antropolog-psihiatru Valentin-Veron Toma, Dr. med. Grigore Busoi.

Ați putea fi interesat și de:


TOP VÂNZĂRI

CELE MAI CĂUTATE