ALERGIILE REAGINICE - IMUNOTERAPIA SPECIFICA CU VACCINURI ALERGENICE

ALERGIILE REAGINICE - IMUNOTERAPIA SPECIFICA CU VACCINURI ALERGENICE

    Bolile alergice mediate, cunoscute ca boli reaginice sau atopice, înregistrează ca prezență și gravitate, o creștere notabilă pe plan mondial. Ele afectează mai mult de 1/5 din populația globului, fiind manifestate la orice vârstă, condiție socială, sau profesie.
Progresele tehnologice remarcabile din ultimele două decenii puse în slujba cercetării au modificat multe concepte referitoare la bolile alergice IgE mediate. Ele au revoluționat metodologia de investigație și au creat noi oportunități terapeutice.
    Direcționarea cercetării către noi abordări terapeutice ale inflamației și bolilor alergice include și eforturile de repoziționare în schema terapeutică pentru individul alergic a unei metode vechi de aproape un secol numită inițial desensibilizare, apoi hiposensibilizare specifică, imunoterapie specifică cu alergen și azi, imunoterapie specifică cu vaccinuri alergenice. Imunoterapia specifică cu vaccinuri alergenice a fost definită ca o metodă de tratament etiologic și profilactic, constând în expunerea progresiv controlată la alergenul specific cu scopul obținerii toleranței la alergen. 

Ați putea fi interesat și de:


TOP VÂNZĂRI

CELE MAI CĂUTATE